Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-02@23:16:10 GMT

نقد موجب پویایی علم می شود

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۵۷۵۳

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، نقد را لازمه پویایی و تحرک در علوم انسانی دانست و گفت : نقد باعث پیشرفت علم می‌شود و همواره رهبر معظم انقلاب از نقد استقبال کرده‌اند.به گزارش بلاغ، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، حجت‌الاسلام و المسلمین خسرو پناه در جمع اساتید دانشکده علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی زنجان اظهار کرد: اگر نگاه برخی به قدرت‌های حاکم در کشوری مانند آمریکا است که دو حزب دمکرات و جمهوری خواه کشور را اداره می‌کنند باید متوجه باشند همین دو جریان از عقبه دانشی و علمی برای اداره امور کشورشان برخوردار هستند و تصمیماتشان دارای عقبه معرفتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به تحقیقات در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و افزود: در یک مطالعه برای شناخت ساختار رشته علوم انسانی در دانشگاه‌های مهم دنیا پی بردم که  اهمیت زیادی به این رشته داده می‌شود.

وی  دایر بودن دانشکده‌هایی مانند دانشکده خانواده را  نشان از بروز بودن آن جوامع دانست و خاطر نشان کرد: در حالی که ساختار دانشگاه‌های ایران همان ساختار پهلوی بوده که الگویشان دانشگاه‌های آمریکا بود اما الان همین دانشگاه‌های آمریکا سالها است ساختار  علمی خود را بروزرسانی می‌کنند.

خسرو پناه با اشاره به اینکه آمریکا دو سوم قطب‌های علمی خود را به رشته علوم انسانی اختصاص داده است و علوم‌های شناختی از درجه کارآمدی برخوردار بوده و درآمدزایی بالایی دارند، ادامه داد: رشته‌هایی مانند اقتصاد شناختی، روانشناسی شناختی یا فلسفه ذهن و چنین رشته‌هایی متاسفانه در دانشگاه‌های کشور یا نیست و یا اندک است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به انطباق نظریات با رویکرد تعمیم اشاره و خاطر نشان کرد : در یکی از شهرهای غربی کشور میزان خودکشی انجام شده را مبتنی بر الگوهای قدیمی مورد بررسی قرار داده بودند که برخی نظریه ابطال شده و یا با واقعیت‌های روز جامعه مطابقت نداشت و نشان می‌داد « علمِ علوم انسانی » در کشور ما بروز نیست.

وی افزود: با بومی سازی و بروز رسانی، علوم جامعه به مراتب بالاتری خواهد رسید و ایران به لحاظ پهنه جغرافیایی و تنوع از ظرفیت‌های بالایی برای پیشرفت و توسعه برخوردار است.

خسرو پناه با اشاره به تحول در علوم انسانی در دانشگاه‌ها با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری اضافه کرد: متاسفانه در ایران علوم انسانی مورد غفلت قرار گرفته و بدان چندان توجه نشده است و آنچه در دانشگاه‌های ما مورد توجه است، تکیه بر نظریه‌های اندیشمندان و متفکران غربی است.

وی با رد نظریه تضاد در علوم انسانی در مقابل علوم اجتماعی ادامه داد: بعضی از دانشگاه‌ها علوم انسانی را در مقابل علوم اجتماعی می‌دانند و معمولا در دانشگاه‌های آمریکایی این تقابل و تضاد وجود دارد، اما در معنای عام علوم انسانی شامل علوم اجتماعی نیز می‌شود و می‌تواند علوم فلسفه، الهیات، علوم اجتماعی و برخی از علوم دیگر را نیز شامل شود.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ابعاد مختلف علوم انسانی، تصریح کرد: انسان ساحت‌های مختلفی داشته که ساحت تفکر مربوط به منطق، ساحت بینش مربوط به فلسفه، ساحت زبان مربوط به رشته‌های مختلف زبان و ساحت رفتار مربوط به روانشناسی است که اگر مبتنی بر رفتار باشد مکتب رفتار گرایی و اگر رفتار با نیازها سنجیده شود مکتب انسان گرایی تعریف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر ساحت ناظر بر نهادهای اجتماعی باشد علوم اجتماعی و اگر ناظر بر مباحث اقتصادی باشد علوم اقتصادی معرفی می‌شود گفت: اگر این ساحت ناظر بر مباحث سیاسی باشد علوم سیاسی و اگر ساحت باور را در نظر بگیریم الهیات را شامل می‌شود و این یعنی الهیات هم جزو علوم انسانی محسوب می‌شود.

خسرو پناه، کم توجهی به حوزه علوم انسانی را یک آسیب تلقی کرد و افزود: اگر علوم انسانی تعالی پیدا کند این تعالی می‌تواند اعتبار و ارزش رشته‌های حوزه علوم انسانی و اجتماعی و همه رشته‌های مرتبط را بالا ببرد اما نقص کار در این است در کشور دانش‌آموزان را به رشته‌های پردرآمدی مانند مهندسی و علوم تجربی سوق داده‌ایم.

وی ادامه داد: در رشته‌های علوم انسانی اغلب گرایش به سمت رشته حقوق است که آن هم به دلیل توجه به این رشته نسبت به سایر رشته‌ها است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به تغییر در نگرش‌ها در موقعیت‌های متفاوت و به رشته‌های تحصیلی اشاره کرد و گفت: آمار دقیقی ندارم ولی فارغ التحصیلان رشته‌های علوم مهندسی و علوم پایه در مقطع کارشناسی ارشد گرایش زیادی به رشته علوم انسانی دارند و این حائز اهمیت و معنادار است و لازمه کار این است به علوم انسانی از دوران مدرسه تعالی ببخشیم.

وی در خصوص شاخصه‌های تعالی علوم انسانی گفت" با مطالعاتی که طی 10 سال در حوزه فلسفه و علوم انسانی داشته و 50 کتاب نیز در این زمینه منتشر کرده‌ام معتقد بر این نظریه هستم که برای تعالی علوم انسانی سه شاخصه « بروز رسانی علوم انسانی، بومی سازی علوم انسانی و علوم انسانی بنیادی » وجود دارد که باید مورد توجه دانشگاهیان و اساتید قرار بگیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص کرسی‌های نظریه پردازی در محافل علمی افزود: به مدت پنج سال است که مسؤولیت کرسی‌های نظریه پردازی را برعهده دارم و در کشور بیش از 2 هزار و  600کرسی اجرا شد و اکثر کرسی‌های اجرا شده در دانشگاه‌های دولتی بوده و دانشگاه آزاد اسلامی حدود یک سال سابقه برگزاری این کرسی‌ها را دارد.

وی نقد را لازمه پویایی و تحرک در علوم انسانی ذکر کرد و گفت: نقد باعث پیشرفت علم می‌شود و همواره رهبر معظم انقلاب از نقد استقبال کرده‌اند.

خسرو پناه در ادامه به موضوعات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی 38 درصد بار آموزش عالی کشور را بر عهده گرفته است و مسؤولان وزارت علوم باید به این مهم توجه نمایند اما متاسفانه همه دولت‌ها در جمهوری اسلامی به سهم خود بر این دانشگاه تاخته‌اند.

وی اصلاحات ساختاری در دانشگاه آزاد اسلامی را اجتناب ناپذیر عنوان کرد و افزود: در اصلاحات ساختاری جدید « معاون علوم انسانی و هنر» و « هیأت ممیزی مستقل » در سازمان مرکزی شکل گرفته است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل هیأت اندیشه ورز برای تعالی علوم انسانی در واحدهای دانشگاهی را حیاتی عنوان و تاکید کرد: همه واحدهای دانشگاهی استان‌ها موظفند هیأت‌های اندیشه ورز با حضور هفت استاد فرهیخته با انگیزه و عالم برای تعالی علوم انسانی شکل دهند و این هیأت‌ها باید موثر و دارای فکر بوده و در حد اتاق‌های بسته و محدود فکر خلاصه نشوند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۸ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته کردند

دکتر علیرضا کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر افزود: از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

وی افزود: افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب رشته از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دوره‌ها شده‌اند، تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر ۵۰ کدرشته ‌محل اقدام کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن هستند، گفت: تاکنون بیش از ۸۸ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده اند اما این آمار شامل مجازین دانشگاه آزاد اسلامی نیست.

وی یادآور شد: با توجه به چهار اصلاحیه برای دفترچه راهنمای انتخاب رشته و اضافه شدن ظرفیت و یا تغییر و حذف برخی کدرشته محل ها، داوطلبان در صورت نیاز می توانند نسبت به ویرایش فرم انتخاب رشته خود تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت اقدام کنند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه آزاد به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های آن دانشگاه اقدام کنند. کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه سنجش درج شده است.

کریمیان افزود: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

کد خبر 6092978

دیگر خبرها

  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاه‌هاست
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاهاست
  • ۸۸ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته کردند
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی